Zwangere verdachte noopt rechter tot uitstel hoger beroep, advocaat furieus.

AMSTERDAM – Het hoger beroep dat vandaag tegen de 35-jarige Stefanie. V uit Andijk plaats zou vinden werd op het laatste moment afgeblazen door de voorzitter van het Gerechtshof. V. blijkt hoogzwanger te zijn en niet in staat om naar de zitting te komen.

De 35-jarige Stefanie V. uit Andijk werd in 2018 door de rechter in Alkmaar tot 9 maanden de cel veroordeeld wegens een gewapende gewelddadige overval die zij samen met haar vriend, 37-jarige Jeroen B. uit Enkhuizen heeft gepleegd op 2 mannen die in een woning op de Proefpolder verbleven.

Tot woede van de advocaat van het slachtoffer hoorde deze de uitleg van de rechter aan toe deze de rechtszaak uitstelde tot een nog later te bepalen datum. De advocaat sprak van een klap in het gezicht van zijn cliënt die sinds het voorval op een geheim adres woont en onder begeleiding naar het Gerechtshof in Amsterdam was gekomen.

De rechter liet wel weten dat V. nog niet klaar is met het Gerechtshof maar ook kreeg de advocaat een boze vinger,  ‘u wist dat zij zwanger was, u had dus al veel eerder aan de bel kunnen trekken, dan was dit vandaag niet voorgevallen.’ De advocaat meldde de zwangerschap van zijn cliënt pas eind februari aan het Gerechtshof.

Gewelddadige overval

Samen met haar vriend Jeroen B. overvielen zij met een kruisboog en een pistool 2 mannen in een woning op de Proefpolder.  Volgens V. gingen ze daarheen omdat 1 van de mannen haar vriend nog geld schuldig was.

Toen zij éénmaal binnen waren werden de beide mannen geslagen met een stuk hout, daar bleef het niet bij, onder dreiging van de kruisboog en het pistool kreeg de hoofdbewoner bleekwater en spiritus over zich heen en werd hem verteld dat ze hem in de brand gingen steken als hij niet met geld over de brug kwam.  De man werd door B. gedwongen zijn boot aan B. af te staan.

Stefanie V. zei onschuldig te zijn, zou die avond niet eens thuis zijn geweest en had niets gemerkt dat er gewelddadigheden waren geweest in de woning  op de Proefpolder. De Officier van Justitie vond alle feiten overduidelijk bewezen en eiste een celstraf van 5 jaar en ook moet zij beide mannen smartengeld betalen, aan de hoofdbewoner 9000 euro en aan de vriend van de man 3000 euro.

De vriend van de hoofdbewoner is even buiten westen geweest omdat hij een klap op zijn hoofd had gekregen, de hoofdbewoner liep ernstige verwondingen op waaronder een klaplong .

Loading