Zes jaar cel voor schutter schietincident Winterswijk waarbij agent gewond raakte

De rechtbank heeft de 22-jarige Vitorio D. uit Winterswijk veroordeeld tot een celstraf van 6 jaar voor zijn aandeel in een schietpartij in Winterswijk in december 2018. 

Alles draait om een ruzie in de lokale rapscene dat in de nacht van 8 op 9 december uit de hand liep toen de vriendin van de verdachte, de 21-jarige Dorontina Q. op de voordeur van haar woning waar op dat moment een feest was teksten zag gekrast, in het trappenhuis ontdekt zij twee mannen die zij aanwees als diegenen die de tekst hadden aangebracht.

De vriend van de vrouw ging daarop samen met de 27-jarige Railton E. uit Arnhem en een vriend van de man uit Winterswijk is, verhaal halen bij de twee mannen waarbij een ruit van een voordeur kapot wordt gemaakt en geld willen zien van de twee mannen. Om hun dreigement kracht bij te zetten haalt D. een vuurwapen uit de woning van Q. en gaat weer naar de woning van de twee mannen.

Politie beschoten

Ondertussen is de politie gealarmeerd en op de ruzie afgekomen, daar worden ze vrijwel direct door D. beschoten en raakt 1 van de 2 agenten gewond, deze weet nog wel terug te schieten waarbij hij de vriendin van man uit Winterswijk raakt. Vrijwel direct daarna vluchten de man en zijn vriendin weg en dumpt onderweg het vuurwapen.

Tijdens de rechtszitting verklaarde D. dat hij niemand wilde verwonden maar alleen schoot om de twee mannen bang te maken om zo geld te krijgen.

De rechtbank veroordeelde Vitorio D. tot 6 jaar celstraf omdat hij dan wel niet bewust op de agenten heeft geschoten maar met zijn actie meerdere levens in gevaar heeft gebracht. Zijn vriendin Dorontina Q.  werd door de rechtbank veroordeeld tot een maand celstraf en een taakstraf van 80 uur omdat zij een vuurwapen met munitie in haar bezit had, de 27-jarige Railton E. uit Arnhem moet vanwege de gewelddadige afpersing 13 maanden de cel in.  Deze was al eens eerder veroordeeld voor wapenbezit bij opnames van een videoclip

Loading