Share

Zes jaar cel voor inwoner Domburg voor doodslag op baby

MIDDELBURG – De rechtbank in Middelburg heeft de 23-jarige H.F. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor de dood van zijn 4 maanden oude zoontje. 

F, moest op 20 mei 2016 werken om 17:00 uur. De vriendin van F. en de moeder van F.  hebben de kinderen rond 20:00 uur bij de buurvrouw gebracht om op te passen, daarna is zijn vriendin en de moeder van F, uit eten gegaan in Domburg.

Daarna hebben ze F. opgehaald van zijn werk en omstreeks 23:00 uur hebben ze de kinderen opgehaald bij de buurvrouw. Thuis heeft de moeder van F. een flesje gegeven. Op een foto die is gemaakt met de telefoon van de vriendin van F. om 23:45 uur die avond is te zien dat de moeder van F. met op schoot zit. Omstreeks 24:00 uur is F. zijn vriendin en de moeder van F, naar een terras gegaan.

F,  bleef thuis.Volgens F. begon zijn zoontje om 02:30 uur te huilen. Hij was heel stijf en koud en hij ademde heel raar. Ook draaide een oog weg. Hij heeft toen zijn vriendin een WhatsApp-bericht gestuurd met de vraag of ze naar huis kwamen. Hij heeft geprobeerd de stijfheid weg te knijpen.Toen zijn vriendin en de moeder van F. thuiskwamen, leek het volgens zijn vriendin of haar zoontje bewusteloos was. Op een gegeven moment ging hij heel hard huilen. De huisartsenpost is gebeld. Uiteindelijk zijn ze niet naar de huisartsenpost gegaan omdat de moeder van F. niet meer kon autorijden omdat ze alcohol had gedronken op het terras.

Rond 08:30 – 09:00 uur begon de baby weer hard te huilen. Hij wilde niet drinken. Daarna kreeg hij epileptische aanvallen.De huisartsenpost is gebeld en daarna zijn F., zijn vriendin en de moeder van F. om ongeveer 11.30 uur naar het ziekenhuis in Goes gereden. waar hersen- en schedelletsel werd geconstateerd door de artsen. De baby werd direct opgenomen in het ziekenhuis van Goes.

Vrijspraak

De advocaat van F. voerde in de eerste plaats aan dat internationaal discussie bestaat over de vraag of de trias (een combinatie van geconstateerd letsel, te weten bloedingen onder het harde hersenvlies, netvliesbloedingen en zwelling van de hersenen) in medische zin al dan niet bewijzend is voor toegebracht letsel. Nu de rechtbank deze vraag bij gebrek aan medische kennis niet met overtuiging kan beantwoorden, en daarmee evenmin de strafrechtelijke bewijsvraag, dient verdachte te worden vrijgesproken.

De officier van justitie achtte het wettig en overtuigend bewezen dat F. zijn 4 maanden oude zoontje om het leven heeft gebracht en heeft gevorderd het primair ten laste gelegde wettig en overtuigend bewezen te verklaren. De officier van justitie eiste een celstraf voor de duur van 4.5 jaar met aftrek van voorarrest.

In haar uitspraak zegt de rechtbank dat F. een zwaardere straf verdiend mede omdat hij al eerder veroordeeld is voor een geweldsdelict. De man is veroordeeld tot een celstraf van 6 jaar, werd een nog openstaande voorwaardelijke veroordeling van F. van 1 december 2015, een taakstraf gelicht en vervangen voor een celstraf van 7 weken.

 

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?