Zes jaar cel en TBS Zaandammer B. van W voor meervoudig misbruik tienermeisjes

ZAANDAM – De 24-jarige verdachte stond 2 weken geleden terecht voor verkrachtingen van en ontucht met kwetsbare tieners tussen de 13 en 16 jaar oud, waarmee hij contact legde via spelletjes en chatrooms op internet. Justitie eiste tijdens deze zitting 8 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen Van W., die een deel van de feiten heeft bekend.

De man liep tegen de lamp toen een 15-jarig meisje uit Zaandam naar politie stapte met het verhaal dat ze was verkracht door Van W. Die aangifte leidde tot een uitgebreid onderzoek, waarbij naar voren kwam dat de man slachtoffers zou hebben gemaakt in Noord-Holland, Gelderland, Friesland en Groningen.

De verdachte zit vast sinds oktober 2018. Volgens deskundigen is hij verminderd toerekeningsvatbaar en heeft hij een behandeling nodig, anders dreigt opnieuw gevaar. ,,Ik ben een klootzak geweest”, gaf de Zaandammer toe. ,,Ik heb alleen aan mezelf gedacht en niet aan anderen.” Dat is precies de stoornis die de psychiater ziet: dat hij zich niet kan inleven in andere mensen.

Lagere straf dan geëist

De rechtbank kwam tot een lagere straf dan door het OM. geëist was, namelijk 6 jaar en TBS. De rechtbank vond dat er genoeg bewijs was tegen de van W. maar werd van drie misdrijven vrijgesproken omdat daar te weinig bewijs voor was.

Het is onduidelijk of het OM. en de verdachte in hoger beroep gaan. Hem OM. kon daar nog geen mededelingen over doen.

Loading