Share

Yarden verliest kort geding over bijbetalen bij overlijden

De rechter heeft in een kort geding Uitvaartverzekeraar Yarden teruggefloten en opdracht gegeven om de wijzigingen in haar uitvaartpolissen terug te draaien. In 2019 besloot Yarden om de polissen éénzijdig aan te passen omdat het bedrijf door o.a. foute bedrijfsvoering de kosten niet meer kon betalen.

Nabestaanden van overledenen kregen ineens rekeningen van vele duizenden euro’s als die een zogenaamde naturapolis had afgesloten bij Yarden. Yarden beriep zich op de ‘enblocclausule’. Met de enblocclausule mogen verzekeraars in 1 klap grote aantallen polissen naar genoegen aanpassen.

Opvallend in de uitspraak van de rechtbank was dat de rechter Yarden zelf verantwoordelijk stelt voor de financiële problemen waar het bedrijf al geruime tijd in verkeerd, slechte bedrijfsvoering en slechte keuzes uit het verleden hoeven niet over de rug van polishouders te worden opgelost vond de rechter.

Yarden liet in een eerste reactie weten de uitspraak te bestuderen en mogelijk in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?