Call Image

06-23509375

info@hbpmedia.nl

Location Image

Verversgilde 6, 1671 LW Medemblik

Time Image

09:00

17:00

Witwassers criminele erfenis Jaïr Wessels horen celstraffen en taakstraf eisen

rechtbank amsterdam

AMSTERDAM – Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtszaak tegen een 33-jarige vrouw, een 33-jarige man en een 32-jarige man, een 30-jarige vrouw moet later voor de rechter verschijnen, celstraffen geëist omdat zij volgens het OM. het criminele vermogen van de in 2017 vermoordde crimineel Jaïr Wessels zouden hebben witgewassen.

In het onderzoek naar het criminele vermogen van Wessels deden behalve het OM. ook de politie en de FIOD mee. Er was al langer het vermoeden dat Wessels op een niet legale wijze zou hebben verkregen, voor zijn dood was er al een onderzoek gestart, die na zijn dood is voortgezet.

De bedoeling was om de erfgenamen die probeerden de erfenis wit te wassen op te pakken en voor de rechter te brengen en de criminele erfenis in beslag te nemen.

Tegen de 33-jarige man eiste het OM. een celstraf voor de duur van 17 maanden, tegen de 32-jarige man een werkstraf van 120 uur, en de 33-jarige vrouw, de partner Wessels hoorde een onvoorwaardelijke celstraf van 8 maanden tegen zich eisen.

Delen....