Share

Wervershoofse(77) krijgt mooi cadeautje van de rechter

WERVERSHOOF – ,,Waarom zou ik de auto van mijn buren vernielen? Ik heb het goed met hen. De jongens uit de kroeg fietsen ’s nachts altijd langs die route en zij vernielen onderweg allemaal dingen.” Dat zei de 77-jarige Emma D. uit Wervershoof tegen de politierechter in Alkmaar. Ze werd er door justitie van verdacht dat ze tussen 6 en 8 maart de auto van haar overburen zou hebben bekrast. Zelf hield ze tijdens haar zaak vol dat twee oude begeleiders haar probeerden pootje te lichten..

De officier van justitie eiste een voorwaardelijke boete van 325 euro tegen de vrouw. Hij twijfelde niet aan de verklaringen die de twee getuigen onafhankelijk van elkaar hebben afgelegd. Beide vertelden dat D. de vernieling tegenover hen had toegegeven.

Daarnaast is gebleken dat de bejaarde vrouw vroeger ruzie heeft gehad met haar overburen. En ook de politierechter vond dat voldoende bewijs. Hij veroordeelde haar tot de  voorwaardelijke boete die justitie had geëist en besloot daarnaast dat ze 150 euro moest betalen voor de reparatie.

Emma D. reageerde vol onbegrip op het vonnis; ,,Moet ik nu 150 euro betalen? Maar ik heb het helemaal niet gedaan! Nou bedankt hoor, een mooi cadeautje voor de kerst.” zei ze bij het verlaten van de rechtszaal.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?