Werkstraffen in zaak massale vechtpartij Hoorn

ALKMAAR – De rechtbank in Alkmaar heeft vrijdag werkstraffen tot 240 uur opgelegd aan zes verdachten van een massale vechtpartij in het centrum van Hoorn, waarbij twee rivaliserende families elkaar te lijf waren gegaan. De mannen waren slaags geraakt, er werd geduwd, getrokken en er vielen klappen. Een ware politiemacht kwam er in de nacht van 6 december 2015 aan te pas om de boel weer rustig te krijgen. De rechtbank vindt bewezen dat de verdachten openlijk geweld pleegden in Hoorn en daarmee zorgden voor gevoelens van angst en onveiligheid in de stad.

Het openbaar ministerie had tegen Yassine Y. 3 maanden celstraf geëist, maar hij kreeg 100 uur taakstraf. Hij behoorde tot de groep van de familie N., die ruzie had met de familie V. Jeremy N. kreeg 240 uur taakstraf. Die straf kreeg hij niet alleen voor de vechtpartij in het centrum van Hoorn, maar ook voor geweld op 13 december 2014 in Hoorn, waarbij een jongen gewond raakte. Die kreeg klappen met een fles en een keu. Hij had een hoofdwond, een wond aan zijn hand, een gebroken pink en een klaplong. Ook Roy N. werd voor beide feiten veroordeeld, maar kreeg een taakstraf van 160 uur, omdat zijn rol kleiner was geweest.

Sammy V. kreeg een taakstraf van 60 uur voor het uitgaansgeweld in het centrum van Hoorn. De rechtbank hield er rekening mee dat hij al een dwangsom van 1500 euro heeft betaald aan de gemeente Hoorn. De rechtbank vond niet dat er sprake was van een dubbele bestraffing, maar wel dat de gemeente oneigenlijk gebruik heeft gemaakt van het opleggen van dwangsommen. Die zijn volgens de rechtbank niet bedoeld ter preventie van geweld, maar om schade te herstellen. De rechtbank vindt dat de officier van justitie de burgemeester hierop moet aanspreken.  Donny V. kreeg een taakstraf van 80 uur en zijn neef Mitchel V. van 40 uur. Ook zij waren volgens de rechtbank betrokken bij de massale vechtpartij.

Loading