28 oktober 2020

HBP Media

Freelance verslaggeving

Werkstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval

1 min read
ZUTPHEN  De rechtbank veroordeelde een 43-jarige man uit Zutphen voor het veroorzaken van een verkeersongeval...

ZUTPHEN  De rechtbank veroordeelde een 43-jarige man uit Zutphen voor het veroorzaken van een verkeersongeval in zijn woonplaats, waarbij een bestuurster van een scootmobiel kwam te overlijden. De man kreeg een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden opgelegd.

Op 25 november 2016 reed de automobilist op een eenrichtingsweg met een te hoge snelheid achteruit. Daarbij remde hij niet bij een kruising waar andere verkeersdeelnemers voorrang hadden. De Zutphenaar zag hierbij een bestuurster van een scootmobiel over het hoofd en botste tegen de vrouw op. Zij is later aan haar verwondingen overleden.

De rechtbank rekent het de man aan dat hij alleen om (mogelijk) wat tijdwinst te boeken een aantal verkeersregels heeft overtreden. Tijdens de voorgedragen slachtofferverklaring op de zitting kwam duidelijk naar voren dat er bij de nabestaanden groot en onherstelbaar leed is veroorzaakt.

Het OM eiste een werkstraf van 240 uur en rijontzegging van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. De rechtbank gaat hier niet in mee. Vanwege het tijdsverloop, het feit dat de Zutphenaar niet eerder is veroordeeld voor verkeersovertredingen en de berouwvolle indruk die hij maakt, komt de rechtbank tot een lagere straf. De man heeft – tot de dag van het overlijden van het slachtoffer – contact gehad met de nabestaanden is daarna ook voor contact blijven openstaan.

Reageer op dit nieuwsbericht

Copyright ©2020 HBP Media All rights reserved. | Newsphere by AF themes.