Share

Werkstraf voor slaan met gasfles, verdachte en slachtoffer lopen als vrienden de rechtszaal uit

MEDEMBLIK – ,,Er was al een tijd gezeik tussen mij en mijn vriendin, en daar ging hij zich mee bemoeien.” Dat vertelde de 23-jarige B.A. uit Medemblik donderdag tegen de politierechter in Alkmaar. Deze ruzie escaleerde op 15 maart op een feestje in Medemblik, toen A. een gasfles pakte en daarmee een man tegen zijn hoofd sloeg. A. gaf de mishandeling meteen toe. ”’Het was niet mijn bedoeling om zijn hoofd te raken, maar die fles was best groot en zwaar dus hij was moeilijk om vast te houden.” vertelde hij.

Justitie vond dat A. door te slaan met de gasfles de kans op de koop toe heeft genomen dat het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel op zou lopen. De man hield een forse hoofdwond en een hersenschudding over aan de confrontatie. Daarnaast heeft hij nog steeds een zichtbaar litteken. De officier eiste een werkstraf van 120 uur waarvan 40 uur voorwaardelijk tegen de verdachte uit Medemblik. A. berustte daar onmiddellijk in, en zei het eens te zijn met de strafeis van justitie.

Ook de politierechter was het eens met de officier en de verdachte. Brandon A. moet naast zijn straf een schadevergoeding van 750 euro aan het slachtoffer betalen. Die had 5000 euro smartengeld gevraagd, maar dat vond de politierechter buitenproportioneel. A. en het slachtoffer hebben de ruzie inmiddels uitgesproken en hebben weer contact met elkaar. ”Nou, dat viel eigenlijk best mee hé?” zei het slachtoffer tegen Brandon A. toen ze samen de zittingszaal verlieten.

Heeft u dit ook al gelezen?