Share

Werkstraf en boete voor vernielen schutting bij woning ex-vriendin

MEDEMBLIK – Nigel G. (20) had op 18 december ruzie met zijn ex-vriendin in Medemblik. Hij kwam naar haar huis en daar ontstond ruzie. Volgens zijn ex gooide G. stokken naar een hor, die daardoor kapot ging. G. vernielde een schutting toen hij zich verstopte voor de politie. De verdachte moest woensdag voorkomen bij de politierechter in Alkmaar, die hem veroordeelde tot 30 uur taakstraf voor het vernielen van de schutting.

Zijn ex-vriendin zei bij de politie dat de verdachte had gedreigd haar huis kapot te maken en stokken had gepakt. Maar de verdachte ontkende dat. ,,Ik heb geen stokken gepakt, maar een paar vrienden van me, die daar toevallig in de buurt waren. Zij hing uit het raam en schold die jongens uit voor watjes. Zij namen het voor me op, maar ik heb toen gezegd dat ze weg moesten gaan.” G. zag zijn vrienden niet gooien met de stokken. ,,Ik was even weg. Daarna zat er wel een gat in die hor, dus ik denk dat zij dat hebben gedaan.”

Zijn ex-vriendin belde met de politie. ,,Die agent zei dat hij me aan ging houden. Toen ben ik gevlucht en over een schutting geklommen van een tuin daar in de buurt. Het klopt dat die schutting een beetje kapot is gegaan aan de bovenkant. Maar het hout was al verrot. Het stelde niets voor. Er was niet eens een plank kapot.” Uiteindelijk werd de verdachte aangehouden.

Het was niet de eerste keer dat deze verdachte in aanraking kwam met politie en justitie. Hij zit in de gevangenis na een recente veroordeling voor het bezit van vals geld. Ook werd hij vorige week nog veroordeeld voor een andere vernieling. De man heeft een norm overschrijdende gedragsstoornis, een ontwikkelingsachterstand op sociaal en emotioneel vlak en gebruikt veel cannabis. Het contact met zijn vriendin bracht hem meerdere malen in de problemen. ,,Ik heb de relatie nu afgesloten. Zij hield me alleen maar voor de gek”, zei G. tegen de rechter.

,,Ik denk dat hij die vernieling aan die hor wel heeft gepleegd, maar er is te weinig wettig bewijs voor”, meende de officier van justitie. Ze vond dat G. wel moest worden veroordeeld voor het vernielen van de schutting en de gedupeerde eigenaar van de schutting 375 euro zou moeten betalen.

De rechter vond dat bedrag te hoog. Net als advocaat Guido Terlingen vond ze een schadevergoeding van 100 euro voldoende. Ze sprak de man vrij van het vernielen van de hor, omdat ze het bewijs daarvoor ook te mager vond. Een werkstraf noemde ze een goed idee. ,,Dan bent u bezig. Misschien kan het u op weg helpen naar werk. Probeer uit de problemen te blijven. Het ga u goed.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?