Vrouw veroordeeld voor bestelen van schoonmoeder

ALKMAAR – De 33-jarige Jenny B. uit Sint Maartensvlotbrug krijgt van de rechtbank in Alkmaar een celstraf van 62 dagen, waarvan 2 dagen voorwaardelijk en 240 uur taakstraf voor het bestelen van haar schoonmoeder. Ook vervalste de vrouw een arbeidscontract voor iemand anders. De straf is gelijk aan de eis.

De rechtbank vindt bewezen dat de vrouw een bedrag van ruim 30.000 euro pinde van bankrekeningen van haar schoonmoeder in Schagen en een gouden ketting achterover drukte van de vrouw. Zij heeft dit steeds ontkend. De rechtbank vermoedt dat ze een persoonlijkheidsstoornis heeft, maar dat is niet onderzocht.

Het vervalsen van het arbeidscontract deed de vrouw uit Maartensvlotbrug voor een kennis van school, een vrouw die op zoek was naar een baan. De baan in kwestie bleek helemaal niet te bestaan. De kennis deed wel opdrachten voor de niet bestaande functie. Waarom de verdachte dit deed, bleef ook voor de rechtbank duister. Zowel de schoonmoeder als de kennis liepen emotionele schade op door toedoen van de vrouw.

Loading