Vrouw ontkent bestelen van haar schoonmoeder

NOORDKOP – De 33-jarige Jenny B. uit Sint Maartensvlotbrug zei dinsdag bij de rechtbank in Alkmaar dat zij haar schoonmoeder niet heeft bestolen. Het openbaar ministerie verwijt haar dat zij voor een bedrag van 31.500 euro pinde van bankrekeningen van haar schoonmoeder en een gouden ketting buit maakte van de vrouw. ,,Ik zou zoiets nooit doen”, zei de verdachte. De officier van justitie eiste de maximale werkstraf van 240 uur en daarnaast 62 dagen celstraf, waarvan 60 dagen voorwaardelijk.

Volgens de officier van justitie had de verdachte een motief om haar schoonmoeder te bestelen. De partner van B. dacht namelijk dat zijn geliefde een baan had, terwijl dit helemaal niet zo was. De officier vond het allemaal te toevallig. B. had de beschikking over pasjes van haar schoonmoeder om boodschappen voor haar te doen. Met die bankpassen werden bij een bank in Schagen grote bedragen gepind. Een deel daarvan werd meteen daarna gestort op een bankrekening van de verdachte. Die zei dat dit haar eigen geld was. ,,Mijn oma en mijn vader gaven mij geld als ik dat nodig had”, vertelde de vrouw. De rechter vroeg waarom dat geld dan op een bankrekening werd gezet als spaargeld. Daar moest ze het antwoord schuldig op blijven.

De schoonmoeder bleek ineens 8500 euro schuld te hebben op haar creditcard. Zelf gebruikte de vrouw die nooit. B. zei tegen haar schoonmoeder dat ze wel aangifte wilde doen. Ze kwam met papieren aanzetten van die aangifte, die later vervalst bleken te zijn. Ook zei de vrouw een paar keer tegen haar schoonfamilie dat de creditcardmaatschappij een fout had gemaakt en dat er niets aan de hand was. ,,Ze hebben me misschien verkeerd begrepen”, opperde ze bij de rechtbank.

Een ander kwestie, waarvan het OM haar verdenkt, is dat ze iemand aan een baan hielp, die later helemaal niet bleek te bestaan. Ook daar zou sprake zijn geweest van valsheid in geschrifte, omdat een arbeidscontract was vervalst. Dit slachtoffer deed ook aangifte en claimt 6000 euro schade. Deze vrouw deed wel opdrachten, maar kreeg geen geld. De verdachte zei dat ze hier niets mee te maken had, maar er waren appgesprekken tussen haar en het slachtoffer over het werk.

De schoonmoeder vroeg geen geld terug, omdat ze haar zoon niet in de problemen wilde brengen, liet de officier weten. De aanklager vond het allemaal heel erg wat er was gebeurd. De advocaat van de vrouw vroeg vrijspraak. De uitspraak is op 4 juni.

Loading