Share

Vrijspraak voor de man die dacht de havenmeester van Enkhuizen te zijn

ALKMAAR – De man werd op 8 september aangehouden op verdenking van heling van een jas met daar achterop de tekst ‘Havenmeester’, de verdachte, de 56-jarige O.S. verklaarde bij de politie dat hij die jas van zijn vriend had gekregen maar ook dat hij de havenmeester van de Buishaven in Enkhuizen was.

De advocaat van de man, die niet bij de zitting aanwezig was omdat hij sinds enkele dagen vastzit in de P.I. te Alphen aan de Rijn, vertelde dat de man eigenlijk volledig ontoerekeningsvatbaar moet worden verklaard omdat haar cliënt schizofreen is en daarvoor zelfs in Frankrijk in een kliniek heeft gezeten.

Tijdens het verhoor bleek al dat er geestelijk iets mis was met de man, als woonadres gaf hij op de McDonald’s in Enkhuizen en als postadres het gebouw van het Leger Des Heils in Hoorn.

De Officier van Justitie ging mee met de advocaat van de man, de Officier van Justitie kon niet uit het verhoor opmaken of de man op dat moment helder was of weer ernstig verward was, zij vroeg de rechter dan ook om de man vrij te spreken van heling van de jas, ondanks dat hij hem wel droeg.

De rechter ging mee in de eis van het OM. en sprak de man vrij.

Heeft u dit ook al gelezen?