Vijf maanden celstraf voor poging zware mishandeling echtgenote

BENNINGBROEK – De rechtbank in Alkmaar veroordeelde dinsdag de 48-jarige Ion D. tot vijf maanden gevangenisstraf voor een poging tot zware mishandeling van zijn echtgenote. De man sloeg, stompte en schopte zijn vrouw en bedreigde haar met een mes. Dat gebeurde op 22 december in Benningbroek. Zij raakte gewond aan haar hand toen zij het mes probeerde af te weren. Het OM had een jaar gevangenisstraf tegen de Roemeense man geëist.

De man was razend op zijn vrouw, omdat zij volgens hem was vreemdgegaan, zo vertelde hij twee weken geleden bij de rechtbank. Hij ontkende toen dat hij de vrouw met het mes had bedreigd. Wel zei hij dat hij haar had geslagen en aan haar haren had getrokken. Volgens de man had de minnaar van zijn vrouw haar verwond in een schuur in Benningbroek, maar de rechtbank vindt dat verhaal niet aannemelijk.

De vrouw moest geopereerd worden aan de pezen in haar hand. De rechtbank vindt niet alleen dat de man inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke integriteit van zijn vrouw, maar ook heeft gezorgd voor angst en onveiligheid in de samenleving. Omdat het bij een poging is gebleven en omdat de man in Nederland niet eerder is veroordeeld, legde de rechtbank hem een lagere straf op dan de eis van justitie.

Loading