Share

Veroorzaker dodelijk ongeval Noordgouwe 4 jaar cel en 10 jaar rijontzegging

DEN BOSCH – In de nacht van 23 juli 2016 heeft een 47-jarige man uit Middelburg een zeer ernstig ongeval veroorzaakt waarbij  een vrouw het leven verloor en haar vriend zwaargewond raakte. De rechtbank veroordeelde de man eerder tot 6 jaar cel wegens poging doodslag, maar hier ging het Hof niet in mee. 

De man uit Middelburg was onder invloed van een aanzienlijk hoeveelheid alcohol en bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De rechtbank kwam in haar uitspraak tot de conclusie dat de man met opzet heeft gehad aan de dood van de 29-jarige vrouw, de bestuurster van de motor, en daarom schuldig was aan poging doodslag. De man hoorde 6 jaar celstraf en 10 jaar rijontzegging uitspreken. De man liet toen direct al weten in hoger beroep te gaan, dit hoger beroep vond plaats in februari 2018, en ook het Hof in Den Bosch kwam tot dezelfde conclusie waarop de man in cassatie ging bij de Hoge Raad. De Hoge Raad verwees de zaak terug naar het Hof in Den Bosch omdat er een niet volledig gemotiveerde uitspraak was om doodslag te kunnen spreken.

Het Hof in Den Bosch kwam nu tot dezelfde conclusie, van doodslag kon geen sprake zijn en ook het aanbrengen van zwaar lichamelijk letsel kon niet worden bewezen, hierop veroordeelde het Hof de man tot een celstraf van 4 jaar en 3 maanden en een rijontzegging van 10 jaar.

Heeft u dit ook al gelezen?