Share

Veroordeelde mishandeling met fles mogelijk onschuldig

OBDAM/AMSTERDAM – De zus van de 23-jarige Tino O. uit Obdam heeft tijdens het hoger beroep van de strafzaak tegen haar broer nieuwe informatie naar voren gebracht waaruit de mogelijkheid naar voren is gekomen dat haar broer onterecht is veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling.

O. werd vorig jaar bij de politierechter in Alkmaar veroordeeld tot een maand voorwaardelijke gevangenisstraf omdat hij in het uitgaansleven van Hoogwoud een man met een wodkafles op zijn hoofd zou hebben geslagen, maar de Obdammer heeft dat steevast ontkend.

De zus van O. verklaarde bij het strafhof dat ze onlangs tijdens het stappen toevallig de belangrijkste getuige in de zaak tegen haar broer tegenkwam. Hij zou hebben verteld dat zijn verklaring bij de politie niet klopte en dat hij niet gezien heeft wie de klap met de fles heeft gegeven. De verklaring van deze getuige was een belangrijke factor in de oorspronkelijke veroordeling van de Obdammer. Ook de vriend van het meisje zou erbij zijn geweest toen de getuige zijn verhaal deed.

Het hof besloot dat de verklaring die de zus op zitting deed voldoende reden was om de belangrijkste getuige in de zaak van O. opnieuw te horen en hield de behandeling van de zaak daarom voor onbepaalde tijd aan.

Heeft u dit ook al gelezen?