Share

Verdachte(28) van uit de hand gelopen marktplaatsdeal komt vrij, blijft wel verdachte

OBDAM – Een 28-jarige man uit Obdam die ervan wordt verdacht dat hij 6 december vorig jaar in Obdam op een rijdende auto heeft geschoten, wordt woensdagmiddag op vrije voeten gesteld. De rechtbank in Haarlem schorst dan zijn voorarrest na bijna zeven maanden op voorwaarde dat hij zich bij de reclassering meldt en zich onder behandeling stelt. De Obdammer blijft wel verdachte in de zaak.

Wesley R. vindt dat hij ten onrechte zo lang in de cel zit. Volgens hem is hij onschuldig. Hij zei dat maandag tegen de rechtbank tijdens een pro forma-zitting.

De Obdammer reed 6 december mee in de auto van een plaatsgenoot die inmiddels ook is opgepakt voor de schietpartij. Beide mannen geven elkaar de schuld. Ze wijzen elkaar aan als schutter.

Het schietincident hield verband met een ruzie over een gestolen bromfiets. De eigenaar had de brommer op Marktplaats zien staan en kwam in Obdam om opheldering vragen. Dat bezoek werd niet zo op prijs gesteld met een kogelregen als gevolg.

Wesley R. zei maandag dat hij de bestuurder van de auto juist heeft geprobeerd tegen te houden toen die wilde schieten. Dat lukte hem niet, want een kogel raakte de andere auto. Niemand raakte gewond, maar een autoruit werd wel vernield.

De rechtbank wil de twee verdachten graag samen voor het beklaagdenbankje hebben. Wanneer die zaken worden behandeld, is op dit moment nog onduidelijk.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?