Share

Verdachte verkrachtingen en aanrandingen ontkent alles

HOORN – De 30-jarige Mourad T. uit Hoorn ontkent dat hij in Hoorn en Zwaag drie jonge vrouwen heeft verkracht of aangerand. Dat bleek dinsdag tijdens een inleidende zitting bij de rechtbank in Alkmaar, waar de verdachte niet bij aanwezig was.

De Horinees werd in juni opgepakt na een gewelddadige verkrachting in Hoorn. Het 23-jarige slachtoffer werd van haar fiets getrokken en naar de bosjes gesleurd. Daar is zij met veel geweld verkracht.

De vrouw kreeg te horen dat zij stil moest zijn. ,,Anders snij ik je keel door.” Het slachtoffer moest ook seksuele handelingen verrichten bij T.

Na de arrestatie heeft de politie onderzocht of de Horinees mogelijk verantwoordelijk is voor meerdere recente zedenmisdrijven. Daarbij zijn met name dna-sporen bekeken. Volgens Justitie heeft T. zich op 15 april in Zwaag vergrepen aan een fietsster. Zij kreeg klappen en werd met haar fiets een steeg ingesleurd. Daar zou de verdachte haar borsten en kruis hebben betast.

Mourad T. zou op 3 maart een derde vrouw hebben aangerand door haar tijdens het fietsen van achteren te grijpen, tegen de grond te werken en tot slot te betasten.

Tijdens de zitting dinsdag kwam naar voren dat T. al eerder is veroordeeld voor verkrachting. Hij kreeg daarvoor 27 maanden celstraf, waarvan hij er 18 heeft uitgezeten. Justitie wil nu dat de Horinees de resterende negen maanden alsnog achter de tralies belandt.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil ook dat de verdachte door het gewelddadige karakter van de feiten in het Pieter Baancentrum wordt onderzocht. Advocaat Jeroen Dallinga vond dat echter een slecht idee. Volgens hem wil zijn cliënt helemaal niet meewerken en is onderzoek daarom zinloos. De onderzoeksrechter beslist later of T. wel of niet naar het Pieter Baancentrum moet.

De drie slachtoffers waren dinsdag allemaal in de rechtszaal aanwezig, in het bijzijn van hun raadsvrouwen. Ze waren er misschien om hun vermeende verkrachter of aanrander in de ogen te kunnen kijken, maar die was er dus niet.

De zaak kon dinsdag niet inhoudelijk worden behandeld, omdat de verdachte half oktober wordt gehoord over de beschuldigingen. Ook doet de politie nog sporenonderzoek. De volgende zitting is op 19 december, maar ook dan worden de zaken nog niet inhoudelijk besproken. Dat gebeurt pas volgend jaar en dan wordt er een hele dag voor uitgetrokken. Mourad T. blijft voorlopig vastzitten.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?