Share

Verdachte poging doodslag op zijn schoonfamilie in Hippolytushoef zegt onschuldig te zijn

HIPPOLYTUSHOEF – Een 24-jarige inwoner van Den Helder ontkent dat hij op 13 maart probeerde zijn ex-vrouw, dochtertje van 1 jaar oud en leden van zijn schoonfamilie om het leven te brengen door hard met zijn bestelbus op hen in te rijden in Hippolytushoef. ,,Ik zou mijn eigen kind toch niets aandoen?”, zei hij maandag bij de rechtbank in Alkmaar. Het openbaar ministerie verdenkt hem van poging tot doodslag. Hij zit al drie maanden in de cel.

Een van de personen, die op de stoep stonden tijdens het incident, raakte gewond en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. De rest bleef ongedeerd.

Advocaat Louis de Leon vindt dat het OM de zaak overdrijft. Hij wil dat de man wordt vrijgelaten uit voorarrest. Usama A. kan volgens de raadsman bij zijn ouders gaan wonen in Huizen en een enkelband krijgen. Met een gebiedsverbod voor Hippolytushoef zou de veiligheid van zijn ex en haar familie gewaarborgd zijn, meent de advocaat. ,,Huizen is ver van Hippolytushoef. Mijn cliënt heeft daar niets te zoeken. De kans dat ze elkaar in het wild tegenkomen, is nihil.”

De officier van justitie is er mordicus op tegen dat de verdachte vrij wordt gelaten uit voorarrest. Volgens haar is er sprake van een geweldsspiraal en loopt de schoonfamilie wel degelijk gevaar als de man op vrije voeten komt. Zij stelt dat de verdachte geen zelfinzicht en geen spijt heeft en dat het conflict met zijn schoonfamilie nog steeds bestaat. Het zou om geld gaan.

De verdachte zei dat hij vanuit Syrië naar Nederland is gekomen voor de veiligheid van hemzelf en zijn gezin. Nu voelt hij zich helemaal niet meer veilig, liet hij weten.

De rechtbank neemt op korte termijn een besluit over het verzoek om de verdachte te schorsen uit voorarrest. De zaak staat op 9 september opnieuw op de agenda van de rechtbank en zal dan wel inhoudelijk worden behandeld.

Heeft u dit ook al gelezen?