Share

Verdachte poging doodslag bang voor corona

WERVERSHOOF – De 68-jarige John C. uit Wervershoof is bang dat hij in het detentiecentrum van Schiphol Corona op zal lopen. Dat vertelde zijn advocaat donderdagmiddag tijdens een proforma zitting bij de rechtbank in Alkmaar.

De man zit momenteel vast omdat hij ervan wordt verdacht dat hij op 20 oktober met een priem zijn buurman meerdere malen in het oog heeft gestoken. De verdachte uit Wervershoof ontkent zelf dat hij met de priem heeft gestoken en zegt de man alleen een klap te hebben gegeven. Hij was niet bij de zitting aanwezig, maar volgde het verloop van zijn zaak via een beeldverbinding met het detentiecentrum van Schiphol.

Volgens advocaat Ralph Titahena is er ook onvoldoende bewijs om zijn cliënt vast te houden op verdenking van poging tot doodslag. De man heeft een blanco strafblad en wil graag de spullen uit zijn huis ophalen voordat zijn verhuurder de inboedel vernietigd. Daarnaast is het complex waar de man vastzit volgens zijn advocaat een broedplaats voor corona en loopt zijn cliënt verhoogd risico wegens zijn leeftijd. Justitie vond een vrijlating op dit moment geen goed idee.

Volgens de officier is er niets bekend over een mogelijke kans op herhaling en zou C. daarom vast moeten blijven zitten tot de behandeling van zijn zaak. Die staat nu gepland in juni. Het is nog maar de vraag of de zaak dan ook echt inhoudelijk kan worden behandeld in verband met het coronavirus. De rechtbank oordeelde ook dat C. in afwachting van de inhoudelijke behandeling in voorarrest vast zal moeten blijven zitten.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?