Verdachte moord Nibbixwoud ontkent

De rechtbank in Haarlem

NIBBIXWOUD – De 32-jarige Jama A. uit Opperdoes ontkent dat hij in augustus de 26-jarige Dimitri uit Hoorn om het leven heeft gebracht. Dat bleek maandag bij de rechtbank in Haarlem. Verdachte Jama A. zei dat Dimitri een vriend van hem was. ,,Het slaat nergens op wat de officier van justitie zegt. Ik heb het niet gedaan”, zei A. boos aan het einde van de niet inhoudelijke zitting.

Of de verdachte moet blijven vastzitten werd nog niet duidelijk. De rechtbank neemt daar later een beslissing over. Als het aan justitie ligt blijft de man uit Nibbixwoud in de cel. De officier houdt hem verantwoordelijk voor de dood van Dimitri.

Het openbaar ministerie stelt dat Dimitri met een zwaar voorwerp op zijn hoofd en in zijn gezicht is geslagen. Hij zou daarna naar de waterkant zijn gesleept en in het water zijn gegooid. Hij werd gevonden in het water bij Over de Leek in Nibbixwoud en lag onder zijn scootmobiel.

Ruzie

Duidelijk is dat de verdachte en het slachtoffer in de nacht van 8 augustus samen op pad waren in Hoorn. Ze reden op de scootmobiel van de 26-jarige man uit Hoorn. A. heeft dat ook toegegeven. Op een gegeven moment ontstond er ruzie tussen Dimitri en een andere man. A. kwam volgens zijn advocaat Niek Hendriksen tussenbeide. Getuigen hebben dat ook bevestigd. ,,En dan zou ik hem later hebben vermoord?”’, vroeg A. aan de rechtbank. ,,Dat slaat toch helemaal nergens op.” Wel zei de verdachte dat hij de bewuste nacht zwaar onder invloed van alcohol was geweest. ,,Maar ik weet nog donders goed wat er is gebeurd.”

De verdachte stelt dat Dimitri hem heeft afgezet bij het station van Hoorn en dat hij op zijn fiets naar Nibbixwoud is gereden. Het openbaar ministerie zet vraagtekens bij dat alibi, maar de officier zei dat de politie het verhaal van A. momenteel wel nagaat.

Bloed

Ook wordt onderzoek gedaan naar de trui van A., waarop bloed van Dimitri is gevonden. Volgens de verdachte kwam dat, omdat Dimitri een bloedneus had de bewuste nacht. Het openbaar ministerie vindt het raar dat een deel van de kleding van A. niet meer was terug te vinden in zijn woning. Het ging om een broek en schoenen, die hij had gedragen en die op camerabeelden uit het centrum van Hoorn waren te zien. Advocaat Niek Hendriksen zei dat het wel vaker gebeurd dat de politie bij huiszoekingen zaken over het hoofd ziet.

De raadsman benadrukte dat justitie de verkeerde verdachte op het oog heeft. De man die eerder in Hoorn die nacht ruzie had gehad met Dimitri zou de dader zijn. ,,Er zijn forse aanwijzingen dat hier de verkeerde zit. Cliënt is niet de laatste uren voor de dood van Dimitri bij hem geweest.” Hendriksen wil dat A. zo snel mogelijk op vrije voeten komt.

Loading