Verdachte illegale medicijnhandel blijft vastzitten

ENKHUIZEN – De 51-jarige Arnoud L. uit Enkhuizen moet nog drie maanden in voorarrest blijven zitten voordat de rechtbank zich over zijn zaak buigt. Dat bleek maandag bij de rechtbank in Alkmaar. Justitie verdenkt de man van het illegale bezit van medicijnen en van de verboden handel daarin. Het gaat om opiaten. Die zou L. hebben verkocht in Grootebroek.

De advocaat van de verdachte vond het onterecht dat de Enkhuizenaar nog langer in voorarrest moest blijven, maar maakte daar toch geen bezwaar tegen. De verdachte wil graag zelf in de cel blijven. Hij hoopt op hulp om van zijn heroïneverslaving af te komen. Hij is daar al sinds zijn puberteit aan verslaafd, nadat hij een traumatische ervaring meemaakte. ,,Ik ben toen ik vijftien jaar oud was bijna dood geslagen door vier mannen. Lichamelijk ben ik daarna wel geholpen bij mijn herstel, maar psychisch niet. Mijn leven is daardoor een puinhoop geworden. Heroïne is de pleister op mijn wonden en de deksel op de put. Ik kan daar nooit alleen afkomen, daar heb ik echt intensieve hulp bij nodig.”

De officier van justitie vond dat er wel degelijk reden bestond om de man langer vast te houden. De rechtbank was dat met haar eens. L. verkocht medicijnen als fentanyl, oxycodon en methadon en had grote hoeveelheden pillen in zijn bezit, maar geen vergunning om ze in huis te hebben of te verkopen.

De man is al eerder veroordeeld voor dezelfde feiten en kreeg toen celstraf, waarvan een groot deel voorwaardelijk. De officier van justitie wil dat hij dat deel alsnog gaat uitzitten. Half oktober wordt de zaak voortgezet en zal de aanklager een straf eisen, zo is de bedoeling.

Loading