Verdachte heeft geen spijt na mishandeling vader

Dit bericht is 265 keer gelezen

SPANBROEK – ,,Tuurlijk had ik het liever anders gehad. Ik had liever een vader gehad die zijn mond open doet.” Zo reageerde de 32-jarige Dwayne A. woensdag op de vraag hoe hij terugkeek op de gebeurtenissen van 25 februari. Die dag ging hij bij zijn vader en schoonmoeder in Spanbroek langs, omdat hij verhaal wilde halen. A. had van zijn halfzusje gehoord dat haar vader en stiefmoeder haar seksueel hadden misbruikt. ,,Ik geloof mijn zus en mijn moeder” zei de verdachte uit Amsterdam daarover.

Het gesprek liep echter uit de hand toen het over het misbruik ging. A. had voor dat geval een aansteker meegenomen in de vorm van een vuurwapen. Met deze stalen aansteker sloeg hij zijn vader meermalen op zijn hoofd. De man zei daar een schedelbasisfractuur aan over te hebben gehouden. Daarnaast zei de partner van het slachtoffer dat A. de aansteker op haar slaap zou hebben gezet, en haar met de dood zou hebben bedreigd. De Amsterdammer ontkende dit echter stellig.

A. verklaarde tegenover de reclassering niet trots te zijn op de mishandeling, maar zei ook geen spijt te hebben van wat er is gebeurd. Zijn vader zou nog altijd bezig zijn met revalidatie na de mishandeling, en zijn partner heeft last van psychische problemen. Samen eisten ze een schadevergoeding van ongeveer 28.000 euro van de Amsterdammer. De officier van justitie zei zich goed te hebben ingelezen in de voorgeschiedenis van de mishandeling, en eiste voor een bedreiging en mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg een werkstraf van 100 uur en een maand voorwaardelijke cel. Ook vroeg hij om een locatie,- en contactverbod op te leggen.

De Alkmaarse politierechter besloot anders dan de officier van justitie dat A. alleen kan worden veroordeeld voor een eenvoudige mishandeling, omdat de medische gegevens over de schedelbasisfractuur in het dossier te onduidelijk waren. Ze veroordeelde de Amsterdammer desondanks tot een forsere straf dan geëist, namelijk 100 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijk met een contact,- en locatieverbod. Daarnaast moet A. zijn vader ongeveer 6000 euro schadevergoeding betalen.

Reageer op dit nieuwbericht

HBPMedia

Learn More →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *