Share

Verdachte Amsterdamse medicijnmoorden definitief levenslang

De 29-jarige George H. krijgt definitief levenslang voor de moord op twee jonge Dominicanen in 2013. H. heeft de twee jonge jongens om het leven gebracht door ze te injecteren met een dodelijke hoeveelheid succinylcholine wat een spierverslappend middel is.

De Hoge Raad heeft de klachten dat er bij het overlijden van 1 van de jongens te weinig bewijs was dat H. dit zou hebben gedaan verworpen. Het gerechtshof heeft terecht vastgesteld dat H. het middel succinylcholine  heeft aangeschaft en dat hij als administrateur en regelaar voor praktische en financiële zaken en een sturende rol had bij het sluiten van  overlijdensrisicoverzekeringen op naam van de twee jongens bewust kort voor het overlijden de naam van de begunstiger heeft veranderd in zijn eigen naam en die van zijn moeder.

H. emigreerde als jongetje van 8 vanuit de Dominicaanse republiek naar Nederland en stond hoog in aanzien in de Dominicaanse gemeenschap in Nederland door zijn opleidingen. H. kende zeker 1 van de jongens al sinds zijn jeugd.  Na de moord op beide jongens ontfermde H. zich over de families van de jongens die hem later  een duivels monster noemden tijdens de zittingsdagen.

Het Openbaar Ministerie beschreef de 2 moorden als weerzinwekkend en de beide jongens moeten een gruwelijke dood zijn gestorven. H. werd gedreven door een enorme hebzucht naar geld .

 

 

 

Heeft u dit ook al gelezen?