Twintigjarige motordief blijft 2 weken langer in voorarrest

AMSTERDAM – Dit heeft de rechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank besloten. De man werd afgelopen woensdag 30 januari opgepakt op verdenking van betrokkenheid van diefstal van zeker 5 motorfietsen.

De diefstal van de motoren vond plaats tussen augustus 2018 en 30 januari 2019. Alle motoren werden gestolen uit parkeergarages in Amsterdam. Het O.M. heeft grote vermoeden dat de man niet solistisch werkt maar onderdeel is van een criminele organisatie die zich vooral bezig houdt met heling en diefstal van motoren.

De man kon worden opgespoord dankzij opgenomen beelden van bewakingscamera’s waarop duidelijk te zien is dat de motoren door twee personen worden gestolen, hierbij werd de verdachte herkend door politieagenten en is er een overeenkomst in gedragen kleding.

Bij een inval in een tweetal panden en een kelderbox waar de man toegang tot had vond de politie diverse goederen die in beslag zijn genomen, onder deze goederen o.a. een motorscooter en een kapot geknipte kentekenplaat en ruim 27.000 euro aan contant geld. De motorscooter bleek gestolen te zijn en de kapot geknipte nummerplaat hoort bij een gestolen motorfiets.

De politie verwacht nog meer aanhoudigen te kunnen gaan doen.

Loading