Tweemaal veroordeeld voor vernielen dezelfde ruit

Dit bericht is 249 keer gelezen

MEDEMBLIK – De 20-jarige Nigel G. uit Hoorn is maandag door de politierechter in Alkmaar voor de tweede keer veroordeeld voor het vernielen van een raam. In januari kreeg G. een werkstraf van 30 uur opgelegd omdat hij het raam van zijn ex-vriendin in Medemblik stuk had gemaakt. Op 3 februari sneuvelde hetzelfde ruitje opnieuw door toedoen van G.

Verschillende omwonenden zeiden G. te hebben gezien terwijl hij rondhing voor het huis van zijn ex. De 20-jarige is bekend in de buurt, omdat hij er wel vaker voor overlast zou hebben gezorgd. Ook de ex van G. zag dat hij op het raam tikte, maar ze liet hem niet binnen. Even later werd het ruitje en het kozijn van de voordeur vernield en zag de Medemblikse G. wegrennen. Tegen de politie ontkende G. in de buurt van zijn ex te zijn geweest. De officier van justitie vond dat niet geloofwaardig, omdat de verdachte uit Hoorn de verklaring van zijn ex beantwoordde met de zin: ,,Oh, dus ze was wel gewoon thuis?”

G. werd er ook van verdacht dat hij een raam van een buurtbewoner zou hebben vernield toen hij tijdens zijn vlucht een dak op klom. Advocaat Terlingen vroeg daarvoor echter vrijspraak. Justitie vond beide feiten bewezen en eiste een werkstraf van 30 uur. Ook vroeg hij om een maand gevangenisstraf die eerder voorwaardelijk was opgelegd toch nog ten uitvoer te leggen. De politierechter veroordeelde G. inderdaad alleen tot 15 uur werkstraf wegens het vernielen van de voordeur van zijn ex-vriendin. Daarnaast moet hij alsnog de voorwaardelijke celstraf uit gaan zitten.

Reageer op dit nieuwbericht

HBPMedia

Learn More →