Twee verdachten uit Julianadorp en Den Helder aangehouden op verdenking van vastgoedfraude

Op maandagochtend 13 februari zijn twee verdachten aangehouden in een lopend onderzoek naar vastgoedfraude. De verdachten betreffen een 46-jarige man uit Julianadorp en een 47-jarige vrouw uit Den Helder. Zij worden verdacht van onder meer witwassen met vastgoed, valsheid in geschrifte en oplichting. De politie en Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) werken samen aan het onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie. De politie sluit niet uit dat op korte termijn meer aanhoudingen worden verricht.

Eerder in dit onderzoek werden in oktober 2021 al drie woningen, een vastgoedbedrijf en een notariskantoor doorzocht. Destijds werden administratie en twee auto’s in beslag genomen. Inmiddels is genoeg bewijsmateriaal verzameld om deze aanhoudingen te kunnen verrichten.

Samen tegen ondermijning

De politie en het Openbaar Ministerie werken samen met andere partijen tegen ondermijnende criminaliteit. Bij ondermijnende criminaliteit vervagen de grenzen tussen de onderwereld en de bovenwereld. Criminelen maken steeds meer gebruik van legale bedrijven, voorzieningen, instanties en adviseurs bij hun criminele praktijken. Bijvoorbeeld voor het witwassen van geld uit drugshandel of fraude. Door de samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties, kunnen criminelen worden aangepakt met een mix van strafrechtelijke, fiscale en bestuurlijke maatregelen.

Lees ook: Column Henk Prins: ‘Ondermijning een steeds groter probleem in Nederland. Onderwereld en bovenwereld raken meer en meer met elkaar verweven’

Loading

Geef een reactie