Twee jaar cel na verkopen pistool

BOVENKAPSEL – De verkoop van een enkel vuurwapen heeft de 32-jarige Maurice G. uit Bovenkarspel een gevangenisstraf van twee jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk opgeleverd. De rechtbank in Alkmaar veroordeelde hem voor wapenbezit en wapenhandel, maar kwam niet tot de conclusie dat de man een langere periode structureel de criminele onderwereld van vuurwapens zou hebben voorzien.

Justitie had daarnaast een ontnemingsvordering ingediend van 3100 euro die de man zou hebben verdiend met de wapenhandel, maar omdat de rechtbank tot een andere conclusie kwam dan het Openbaar Ministerie (OM) werd deze vordering niet toegewezen. Justitie was namelijk van mening dat de man via Telegram en WhatsApp vuurwapens aanbood vanuit zijn woning in Bovenkarspel waar hij met zijn vrouw en kinderen verbleef.

Daarnaast zou hij onderdelen om gaswapens aan te passen hebben geïmporteerd uit Tsjechië, die vervolgens bij zijn moeder werden bezorgd. G. vertelde zelf een ander verhaal, en stelde uit zelfverdediging twee vuurwapens te hebben gekocht nadat iemand kogelhulzen in zijn brievenbus had achtergelaten. Slechts een daarvan verkocht hij later door toen hij in geldnood kwam.

Loading

Geef een reactie