Transportondernemer Paul Imming uit Wieringerwerf geeft strijd om woning niet op

WIERINGERWERF – Transportondernemer Paul Imming uit Wieringerwerf legt zich niet neer bij de beslissing van de gemeente Hollands Kroon dat hij niet boven zijn bedrijf op bedrijventerrein Schelphorst mag wonen. De strijdende partijen zaten maandag opnieuw tegenover elkaar voor de bestuursrechter in Haarlem.

Eerder bepaalde de rechter dat huisuitzetting van Imming en zijn gezin voorlopig niet aan de orde was. Eerst moest de gemeente een beslissing nemen met een gedegen motivering. Bijna twee jaar later is het juridische gevecht nog altijd niet opgelost.

Wat is er aan de hand? Paul Imming kocht in 2016 het bedrijfspand op Schelphorst van zijn schoonvader om daar zijn transportbedrijf te beginnen. Volgens Imming en zijn schoonvader heeft de gemeente destijds toegezegd dat de ondernemer daar ter plekke mocht werken én wonen. Van die belofte bestaat echter geen bewijsstuk. De gemeente heeft naderhand aangegeven dat een individuele ambtenaar dit nooit heeft kunnen toezeggen.

Paul Imming verwijt de gemeente dat hij daarna als ‘illegale idioot’ is weggezet, terwijl hij volkomen te goeder trouw is geweest en alles heeft gedaan waar de gemeente om heeft gevraagd. De ondernemer heeft er alles aan gedaan om alsnog met zijn gezin in de bedrijfswoning te kunnen wonen.

Dat is uiteindelijk niet gelukt, ondanks de inspanningen van Imming. Hij kwam met een verzoek om het bestemmingsplan voor Schelphorst aan te passen, maar de gemeente wil daar niet aan meewerken en de gemeenteraad steunde die koers. Volgens Paul Imming heeft de politiek er wel bij het college op aangedrongen dat er een oplossing komt.

De ondernemer zei maandag dat het standpunt van de gemeente onbegrijpelijk is. ,,Niemand snapt hier iets van. Er wonen nog vele andere gezinnen op het bedrijventerrein. Ze hebben allemaal een petitie ondertekend waarin ze aangeven dat ze graag willen dat wij daar blijven wonen.

Imming heeft de langslepende discussie niet willen afwachten en is een half jaar geleden naar een ander pand in Slootdorp vertrokken. Het bedrijfspand en het bijbehorende appartement op Schelphorst staan sindsdien leeg. Volgens de ondernemer kost hem dat elke maand 2.000 euro aan onkosten. De gemeente zou die schade moeten ophoesten.

De betrokken ambtenaar van de gemeente zei tijdens de rechtszaak dat de gemeente wel degelijk naar oplossingen heeft gezocht om familie Imming tegemoet te komen. Maar tegelijk had Hollands Kroon volgens haar het volste recht om in actie te komen tegen een illegale situatie.

De bestuursrechter maakte duidelijk het een lastige kwestie te vinden. Hij wijst uiterlijk op 29 maart vonnis.

Loading