Share

Tien jaar cel voor poging doodslag op inwoner Geleen

MAASTRICHT – Tien jaar cel is de eis van het OM. die de 50-jarige R.W. uit Doesburg wegens poging doodslag op een 52-jarige inwoner van Geleen.

De man uit Geleen had zijn auto, een mercedes, eind 2017 te koop gezet en W. liet via telefonisch contact weten dat hij interesse had in de auto en maakte een afspraak om de auto te bekijken en een proefrit te maken.

Op de dag van de afspraak kwam W. lopend bij het adres van de verkoper aan, en vertelde dat hij ook uit Geleen kwam en graag een proefrit wilde maken. De verkoper ging akkoord en W. nam plaats achter het stuur, de verkoper wilde op dat moment aan de passagierskant instappen toen W. ineens volgas wegreed de man uit Geleen met zich meesleurend. De verkoper raakte zwaargewond toen W. in een bocht het gas moest lossen en tegen een geparkeerde auto botste.

Een toevallig langsrijdende lijnbus wist de autodiefstal op camera vast te leggen, die later door de politie werd verspreid om de dader te achterhalen. Een rechercheur herkende W. en meldde dit bij zijn collega’s in Limburg. Omdat er veel vergelijkingen waren met eerdere autodiefstallen besloot de politie om deze zaak verder op te pakken samen met de politie Oost-Nederland. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat het prepaidnummer dat was gebruikt om met de man uit Geleen een afspraak te maken ook was gebruikt bij een andere eigenaar van een Mercedes die zijn auto te koop had gezet op een autoverkoopwebsite. Bij deze afspraak wist W. wel de auto te stelen.

Bij een inval in de woning van W. vond de recherche voldoende bewijsmateriaal om W. aan te houden, zo stond er op een dashcam beelden van een motor die als gestolen genoteerd stond.

Officier van Justitie Georges van den Eshof was duidelijk, alle ten laste leggingen zijn voldoende bewezen en eiste een celstraf voor de duur van 10 jaar wegens gekwalificeerde doodslag op de 52-jarige man uit Geleen. De Officier van Justitie vond het een wonder dat de man uit Geleen het gebeuren heeft overleefd, ‘het mag als een wonder worden gezien dat de man de smak heeft overleefd,’ aldus de OvJ.

R.W. heeft een lang strafblad waar meerdere van deze misdrijven op staan en al vaker in Nederland en Duitsland heeft vastgezeten voor gelijksoortige feiten.

De rechtbank doet 17 juni uitspraak, R.W. is tot die tijd geschorst van detentie.

Heeft u dit ook al gelezen?