Share

Tbs verkrachter Midwoud met twee jaar verlengd

ALKMAAR – De tbs met dwangverpleging van de 45-jarige Patrick A. uit Zwaag wordt met twee jaar verlengd. Dat besloot de rechtbank in Alkmaar dinsdag. De rechtbank vindt de verlenging noodzakelijk. De man werd in 2009 veroordeeld voor de verkrachting van een meisje van 13 in Midwoud. Hij trok haar van haar fiets, beroofde haar van haar vrijheid en verkrachtte de jonge puber. De zaak zorgde destijds voor veel onrust.

Lees ook: OM. wil verlenging TBS verkrachter 13-jarig meisje Midwoud

Behandelaars van de man oordeelden dat zijn tbs-behandeling nog niet klaar is. Zij adviseerden om die met twee jaar te verlengen. Zowel het openbaar ministerie als de rechtbank namen dit advies over.

De man kreeg van de rechtbank in Alkmaar destijds zes jaar celstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd. Hij zit inmiddels al een tijd in een tbs-kliniek. Zijn behandeling kwam lange tijd niet goed van de grond, omdat hij geen openheid van zaken gaf over zijn drugs- en drankverslaving. Tijdens de zitting twee weken geleden bleek dat de man dat nu wel doet en zelf ook mee wil werken aan een goede behandeling.

Heeft u dit ook al gelezen?