Taakstraf voor mishandeling ex-vrouw

NIBBIXWOUD – De 53-jarige Maurinus de J. uit Nibbixwoud is door politierechter Hoenervoort in Alkmaar veroordeeld tot 60 uur werkstraf waarvan de helft voorwaardelijk. Hij kreeg dit opgelegd omdat hij op 3 december 2016 zijn toenmalige vrouw een kopstoot gaf. Ze had namelijk te veel telefonisch contact met de neef van De J., waarmee ze later een affaire bleek te hebben.

De J. ontkende zelf met opzet een kopstoot te hebben gegeven. Hij zou namelijk zijn omgeduwd, en hij zou zijn ex per ongeluk hebben geraakt toen hij weer opstond. Officier Eising geloofde dit niet, omdat het slachtoffer een blauwe arm had waar ze zou zijn vastgepakt en onmiddellijk na het incident huilend bij haar buurvrouw op de stoep stond. Eising vroeg om een werkstraf van 60 uur op te leggen, waarvan 20 voorwaardelijk.

Advocaat Engels vroeg om vrijspraak. Volgens haar kon niet worden bewezen dat haar cliënt de opzet had om zijn toenmalige vrouw een kopstoot te geven. De twee zijn inmiddels uit elkaar. Ze hebben geen contact meer, ondanks dat ze samen 5 kinderen hebben gekregen. Die wonen nu met hun moeder bij diens ouders en zijn onder toezicht gesteld van jeugdzorg.

Loading