Taakstraf voor inwoonster Medemblik die haar hond doodstak

MEDEMBLIK –  ”Ik heb mij alleen maar verdedigd. Ik werd aangevallen met ontblote tanden, en toen heb ik hem één keer gestoken.” Dat verklaarde de 42-jarige Renata B. uit Medemblik donderdag tegen de politierechter in Alkmaar. Ze moest voorkomen omdat ze haar 4-jarige hond Alex op 26 augustus neer zou hebben gestoken. De hond overleefde het voorval in eerste instantie, en speelde zelfs nog even met de politie voordat hij aan bloedverlies overleed.

B. zelf vertelde dat de hond al langer moeilijk deed en onrustig was die dag. Toen ze in de keuken stond, werd ze vanuit het niets aangevallen. B. was al eerder een keer door de hond in haar hand gebeten, waardoor ze het dier niet meer vertrouwde. Maar de politie rapporteerde dat B. eerst een ander verhaal vertelde. Zo zou ze bijvoorbeeld hebben verteld dat het mes per ongeluk op de hond was gevallen tijdens het spelen, en dat het dier onrustig bleef zodat ze geen andere optie zag dan het neersteken.

B. heeft een verleden met alcoholmisbruik en zou volgens de politie een dronken indruk hebben gemaakt. Justitie ging ervan uit dat B. de hond met opzet heeft doodgemaakt. De officier eiste daarom een werkstraf van 80 uur waarvan de helft voorwaardelijk.

Advocaat Mes vroeg om vrijspraak voor zijn cliënt. Maar daar ging de politierechter niet in mee. Ze veroordeelde Renata B. tot 60 uur werkstraf. B. heeft zelf tijdens de rechtszaak aangegeven geen hond meer te willen houden

Loading