Taakstraf van 80 uur voor 60-jarige inwoner Kerk – Avezaath voor versturen naaktfoto’s

ZUTHEN – De meervoudige kamer van de rechtbank in Zutphen heeft de 60-jarige A.J uit Kerk – Avezaath veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur, een voorwaardelijke celstraf van 2 weken met een proeftijd van 3 jaar, voor het versturen van naaktfoto’s van zichzelf naar minderjarige meisjes. 

Tussen augustus 2018 en januari 2019 heeft de man via Messenger diverse keren naaktfoto’s van zichzelf naar een 13-jarig meisje gestuurd, ondanks dat het meisje meerdere keren aangaf hier niet van te zijn gediend bleef de man de naaktfoto’s en een seksfilmpje naar het meisje sturen.

De man kende het meisje omdat zij voor Zwarte Piet speelde tijdens de sinterklaasviering waar J. zelf als Sinterklaas aanwezig was. Het meisje vertelde in een verklaring dat de man gewoon doorging met het sturen van de foto’s en dat zij er van walgde en nu last heeft van afkeer en schaamte.

Ook stuurde J. foto’s naar een jonge vrouw van 18, deze vrouw kwam regelmatig bij J. en zijn vrouw thuis. Het slachtoffer liet weten kwaad te zijn op J. en zich geïntimideerd te voelen door J.

Het Openbaar Ministerie eiste tijdens de zitting afgelopen 4 februari daarom ook een taakstraf van 80 uur en de voorwaardelijke celstraf met de proeftijd. De rechtbank ging hier in mee, vooral omdat de rechtbank het de man zeer kwalijk neemt dat hij ondanks de vele verzoeken om te stoppen gewoon doorging met het lastig vallen van de twee meisjes.

J. liet tijdens de zitting weten spijt te hebben van zijn daden en heeft zich inmiddels onder behandeling laten stellen van Kairos waar mensen met psychische problemen behandeld worden.

J. heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

Loading