Taakstraf van 240 uur voor verduistering geld van oudervereniging school Oudenbosch

De 44-jarige J.B. uit Oudenbosch plunderde de rekening van de oudervereniging van een school in Oudenbosch op 64 eurocent na volledig leeg. De vrouw moest afgelopen vrijdag verschijnen bij de politierechter in Breda maar kwam niet opdagen, wel had haar advocaat een videoboodschap van de vrouw meegenomen. In deze videoboodschap sprak zij van festiviteiten op school die veel geld gekost hebben.

De vrouw repte met geen woord over de uitgaven die zij heeft gedaan met de pinpas van de school, uitgaven aan kappers, tankstations, bioscoopbezoeken en een hometrainer die op haar huisadres werd afgeleverd.  Maar de vreemdste uitgave was wel een compleet nieuwe zinken dakgoot die zij op kosten van de oudervereniging op haar huis liet plaatsen. Een andere vreemde uitgave was een slangverlichting voor maar liefst 4900 euro, lang genoeg om de complete gerechtsgebouw in Breda mee te versieren. Tijdens het verhoor bij de politie bleef de vrouw volhouden dat dit allemaal voor de school was.

Officier van Justitie E.Verhoeven-Ivankovic, nam het de vrouw zeer kwalijk dat zij geen enkele verantwoordelijkheid nam voor het feit dat al het geld dat voor festiviteiten op school bestemd was allemaal in haar eigen zak is beland en zo de schoo, de ouders maar vooral de kinderen dupeerde. Voor haar kinderen heeft de verduistering grote impact gehad op haar kinderen en dus eiste de officier van justitie een werkstraf van 240 uur met daarnaast een voorwaardelijke celstraf van 14 dagen.

De rechter ging deels mee in de eis van het OM. De politierechter vond dat er voldoende bewijs was tegen de vrouw en veroordeelde haar tot een taakstraf van 240 uur waarvan 80 uur voorwaardelijk. Via een civiele procedure heeft de oudervereniging al een deel van het geld teruggevorderd..

 

Loading