Taakstraf, 1 week cel voor 21-jarige inwoner ’t Zand wegens aanranding

SCHAGEN – De 21-jarige Tom. R. uit ’t Zand (Noord-Holland) is door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een celstraf van 1 week voorwaardelijk, een taakstraf van 80 uur en het betalen van € 541,60  aan de benadeelde partij. R. zou op 3 juni 2018 in Schagen een vrouw hebben aangerand door met zijn hand onder haar rok te gaan en haar vagina te hebben betast. 

Op de bewuste avond/nacht van 2 op 3 juni 2018 was het slachtoffer in Café ’t Geveltje toen zij rond 02:30 uur plotseling door iemand die achter haar stond aangerand. De man ging met zijn hand onder de vrouw haar rok en betastte haar. Op camerabeelden was duidelijk te zien hoe R., plotseling uit een groepje jongeren naar beneden dook richting het slachtoffer en even later weer in beeld komt waarbij hij duidelijk liet blijken van wat hij had gedaan plezier te hebben.

De officier van justitie vond dat gezien de camerabeelden en getuigenverklaringen het bewijs onomstotelijk was geleverd dat R. de dader van de aanranding moet zijn en eiste dan ook een taakstraf van 80 uur, een celstraf van een week, geheel voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en een schadeloosstelling van het slachtoffer.

De advocaat van R., mr. Robert Polderman, dacht hier heel anders over, de raadsman sprak van een persoonsverwisseling en verzocht de rechtbank dan ook om zijn cliënt vrij te spreken omdat er onvoldoende wettig bewijs was geleverd dat R. het slachtoffer zou hebben aangerand.

De rechtbank ging niet mee in het verzoek van de advocaat van R. en oordeelde conform de eis van het OM., R. tot een geheel voorwaardelijke celstraf van 1 week, een taakstraf van 80 uur en het betalen van een schadeloosstelling van € 541,60 aan het slachtoffer waarbij de wettelijke rente vanaf 3 juni 2018 mee zal tellen en ook is de schadevergoedingsmaatregel van kracht, bij niet betalen zal R. een celstraf van 10 dagen krijgen.

Loading