Supportersgeweld bij dartwedstrijd Wervershoof bestraft

WERVERSHOOF – Daarbij raakten meerdere mensen gewond. Eerder Kevin W. van dartteam ‘Dubbel 1’ al veroordeeld door de militaire rechtbank in Arnhem omdat hij een bierflesje tegen de neus van zijn tegenspeler gooide. W. werd daarna zelf slachtoffer van openlijk geweld. Hij liep daarbij een hersenschudding op en vond een aantal dartpijltjes in zijn zij nadat hij in het café bij zinnen was gekomen.

Diverse getuigen wezen de 42-jarige supporter van dartteam ‘Jinx Masters’ uit Alkmaar aan als degene die W. aanviel, maar zelf bleef hij tijdens de behandeling van zijn zaak ontkennen dat hij geweld heeft gebruikt. Hij zou alleen een duw hebben gegeven en de man die geraakt werd met een bierflesje hebben opgelapt in de WC. Volgens diverse getuigen ontstond er een gigantische vechtpartij waarbij mensen met barkrukken sloegen, darttrofeeën en blikken met dartpijltjes door de kroeg werden gegooid, maar P. zou alleen wat duw,- en trekwerk hebben gezien toen hij terugkwam van de WC. W. zou op dat moment al in de hoek van het café liggen.

De officier van justitie geloofde dat verhaal niet en wees de Alkmaarse verdachte erop dat hij door 4 verschillende getuigen als de agressor werd aangewezen. Ze eiste een geldboete van 500 euro tegen de Alkmaarder. Dat is dezelfde straf die Kevin W. eerder kreeg opgelegd. ,,Gelijke monniken, gelijke kappen” stelde de officier in haar requisitoir. Maar volgens P. en zijn advocaat zou het kunnen dat de verklaringen van de getuigen bedoeld of onbedoeld zijn afgesteld.

De raadsman vroeg daarom om vrijspraak. Maar de politierechter besloot dat P. wel degelijk schuldig was en veroordeelde hem tot een geldboete van 500 euro.

Loading