Straffen voor moord op Freddy Sloterwijk veel hoger

HIPPOLYTUSHOEF – Het Hof heeft veel hogere straffen opgelegd voor het moordcomplot op Freddy Sloterwijk dan justitie heeft geëist.Mario de K. werd, net zoals initieel besloten door de rechtbank in Alkmaar, alleen veroordeeld voor het verstoppen van het lijk en kreeg 9 maanden cel. Maar Agnes V. werd ook in het hoger beroep opnieuw veroordeeld voor het medeplegen van moord.

Ze kreeg ditmaal 17 jaar gevangenisstraf opgelegd, veel meer dan de 12 jaar die ze in eerste aanleg kreeg. Jaap K. kreeg 17 jaar en 6 maanden cel opgelegd. Tijdens de behandeling van de zaak twee weken geleden eiste de advocaat-generaal gevangenisstraffen van 11 jaar en 6 maanden tegen de oud-geliefden, maar het Hof vond die straf geen recht doen aan wat er is gebeurd.

Mario K. kan zijn hart wel ophalen, tegen hem was namelijk 9 jaar en 9 maanden geëist wegens het medeplegen van doodslag, maar het Hof vond dat dit niet kon worden bewezen.

Agnes V. wilde van haar man af toen hij na een hersenbloeding steeds agressiever tegen haar werd. Ze benaderde Jaap de K. om haar te helpen, en de twee lokten Sloterwijk op 26 augustus 2015 naar een camping in Hippolytushoef. Daar sloegen ze hem in elkaar en brachten hem waarschijnlijk door verwurging met een touw om het leven. Mario K. hielp vervolgens de twee het lichaam in het water te dumpen, waar hij uiteindelijk is gevonden.

Loading