Share

Stichter autobrand in Schagen krijgt celstraf en werkstraf

ALKMAAR – Jonny H. uit Haringhuizen krijgt van de rechtbank in Alkmaar een celstraf van zeven maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk en de maximale werkstraf van 240 uur voor brandstichting. Op 1 september stak hij een auto in brand in een woonwijk in Schagen. De rechtbank sprak hem vrij van het in brand steken van een onbewoonde boerderij in Lutjewinkel.

Justitie had anderhalf jaar gevangenisstraf tegen H. geëist, maar die straf vindt de rechtbank te hoog, mede door de gedeeltelijk vrijspraak.

De man heeft steeds ontkend dat hij iets met de autobrand in Schagen te maken had, maar de rechtbank noemt dat leugenachtig. Er is genoeg bewijs dat de man wel verantwoordelijk voor het in de fik steken van de auto. Die auto en een wagen die ernaast stond, vatte vlam en brandde helemaal uit. De wagens stonden op nog geen 2,5 meter van een woonhuis.

H. moet het slachtoffer van de eerste autobrand 250 euro smartengeld betalen en de eigenaar van de auto die ernaast stond krijgt 379 euro aan onkosten.

Heeft u dit ook al gelezen?