Share

Stalker en slachtoffer beiden veroordeeld

ALKMAAR – De 50-jarige Jacob van W. uit Slootdorp en zijn stalker uit Middenmeer, de 42-jarige C. van D., zijn beide tot voorwaardelijke straffen veroordeeld door de politierechter in Alkmaar. Van D. viel Van W. 4 jaar lang lastig door hem op te zoeken op zijn werk en bij zijn vaste snackbar, zijn auto te besmeuren en onaangekondigd bij zijn huis op de stoep te staan. Hiervoor kreeg ze 2 weken voorwaardelijke gevangenisstraf en moet ze de man een schadevergoeding van 750 euro betalen. Justitie had een maand voorwaardelijk tegen haar geëist. Ook moet ze 50 uur werkstraf uit een eerdere, voorwaardelijke veroordeling uitvoeren.

Jacob van W. ging op 10 mei zelf de fout in toen zijn stalker een ei tegen zijn auto gooide. ”Ik heb haar zachtjes met de bumper tegen haar benen getikt om haar duidelijk te maken dat het moest ophouden. Toen ging ze op de motorkap zitten en kreeg ik een blackout. Het was alsof ik door een koker keek, het enige wat ik kon denken was dat ze van mijn auto af moest.” aldus de man uit Slootdorp. Hij is met de vrouw op de motorkap gaan rijden en plotseling geremd. Het slachtoffer kwam daardoor hard op haar knieën terecht en moest met een ambulance worden afgevoerd. Ze liep hierdoor een verbrijzelde knieschijf op en moet naar verwachting nog twee jaar revalideren. Van D. vroeg daarom om 1000 euro schadevergoeding en 10.000 euro smartegeld.

Justitie zei het zich te kunnen voorstellen dat Van W. na jarenlang gestalkt te zijn door het lint is gegaan en vroeg om de man geen straf op te leggen. Dit ging de politierechter te ver. Ze veroordeelde Jacob van W. tot 100 uur voorwaardelijke werkstraf. Ook moet hij de 1000 euro schadevergoeding en 2000 euro smartegeld betalen. Volgens de advocaat van Van W. is hij na de mishandeling met de auto nogmaals door de vrouw opgewacht in zijn favoriete snackbar.

De 42-jarige Van D. zei in haar slachtofferverklaring nog steeds van Jacob van W. te houden.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?