Share

Speler van Dindua vrijgesproken van voetbalgeweld

ENKHUIZEN/ALKMAAR – De politierechter in Alkmaar sprak donderdag een 25-jarige speler van voetbalvereniging Dindua uit Enkhuizen vrij van een mishandeling op het voetbalveld. De man had volgens justitie een speler van voetbalclub Wieringermeer een elleboogstoot in zijn gezicht gegeven. Dat zou zijn gebeurd tijdens een wedstrijd op 17 februari. Maar de rechter was niet overtuigd door het bewijs. Het openbaar ministerie had een gevangenisstraf van 5 weken geëist, waarvan 3 weken voorwaardelijk.

De Enkhuizener is in het verleden twee keer veroordeeld voor geweld op het voetbalveld. Hij had eerder een akkefietje gehad met spelers van Wieringermeer. Tijdens de bewuste wedstrijd tegen deze voetbalclub zou de speler naar eigen zeggen voortdurend zijn uitgelokt en geprofoceerd. Ze wisten dat hij in een proeftijd liep van een eerdere veroordeling.

Op een gegeven  moment werd de voetballer onderuit getrapt, terwijl hij de bal al niet meer in zijn bezit had. Daarna zou hij volgens getuigen een elleboogstoot hebben verkocht aan de speler die hem had getrapt. De aanklager van de KNVB seponeerde de zaak.

De officier van justitie vond dat er genoeg bewijs was voor een veroordeling. Er waren getuigenverklaringen van spelers van de twee clubs, die lijnrecht tegenover elkaar stonden. Maar de aanklager hechtte meer waarde aan de verklaringen van de spelers van Wieringermeer, hoewel die ook niet allemaal precies hetzelfde hadden gezegd.

De advocaat van de man vroeg om vrijspraak. Hij vond dat er niet genoeg bewijs was voor een veroordeling. Hij wees erop dat de aangever ook geen foto’s of bewijs had geleverd van verwondingen, die hij zou hebben opgelopen. Hij zei dat zijn cliënt zelf wel een rode vlek in het gezicht had en een elleboogstoot had gekregen, maar daarvan geen aangifte had kunnen doen. ,,Die spelers van Wieringermeer hebben de boel gewoon omgedraaid”, aldus de raadsman.

De Enkhuizener zei dat hij zijn lesje had geleerd en zich nu netjes gedraagt in het voetbalveld. Hij is bij een andere club gaan voetballen en heeft daar nog geen problemen ondervonden.

Heeft u dit ook al gelezen?