Share

Slachtoffer verkrachting is ‘niet meer wie ze was’

Alkmaar/Ursem – ,,Wat heb jij een mazzel zeg. Je leeft al 2 jaar alsof er niks gebeurd is. Hoe kan je nou een onschuldige vrouw drogeren en mee naar huis nemen, alleen maar om in je eigen behoefte te voorzien? Ik ben sindsdien niet meer wie ik was”. Dit schreef het slachtoffer van een vermeende verkrachting in haar verklaring. De vrouw is volgens justitie in de nacht van 16 op 17 mei 2016 misbruikt door de 45-jarige Joost L. uit Ursem. L. ontkende zelf dat hij seks met de vrouw heeft gehad: ,,Ik vind het heel raar wat hier gebeurd is, maar ik zou zoiets echt nooit doen.” aldus zijn verklaring.

Joost L. herinnerde zich die avond als gezellig. De kermis was die dag in Ursem en hij had flink wat gedronken bij een café. Daar ontmoette hij een vrouw, waarmee hij een tijdje stond te kletsen. Daarna zouden ze samen in een taxi zijn gestapt omdat ze dezelfde kant op moesten. Daarna zouden ze in de garage van L. wat hebben gedronken en een sigaretje hebben gerookt. Maar daarna zei L. zich niet veel meer te herinneren.

Gedrogeerd

Tegen de Alkmaarse rechtbank zei hij dat hij misschien ook gedrogeerd is geweest. De lezing van het slachtoffer was heel anders. Ze was met een meisje aan het praten in het café en werd ineens niet lekker. Vanaf de WC kon ze nog net een paar onsamenhangende berichtjes naar haar man sturen. Ze dacht dat Joost L. haar wilde helpen om thuis te komen. Maar de dag erna voelde ze pijn in haar buik en vagina. Ze kreeg tijdens dromen langzaam maar zeker een beeld terug van wat er die avond is gebeurd. Ze herinnerde zich dat L. voor haar zat met zijn broek op zijn enkels. Zelf had ze haar broek op haar knieën maar ze was te zwak om zich weer aan te kleden.

18 maanden cel

Volgens justitie bevat het dossier tegen L. genoeg informatie om vast te stellen dat hij de vrouw heeft misbruikt terwijl ze niet meer volledig bij bewustzijn was. Tijdens het onderzoek van de politie is sperma van L. bij het slachtoffer aangetroffen. De officier eiste daarom 18 maanden gevangenisstraf waarvan 6 voorwaardelijk. De advocaat van L. zag dat anders, volgens hem is er sprake geweest van twee mensen die seks hebben gehad onder invloed van grote hoeveelheden drank en daar achteraf spijt van kregen. De uitspraak in de zaak is op 24 januari.

Heeft u dit ook al gelezen?