Share

Seks met bewusteloze vrouw stevig afgestraft

URSEM/ALKMAAR – De 45-jarige Johan L. uit Ursem is door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De rechtbank oordeelde dat L. op 16 mei 2016 ernstig misbruik heeft gemaakt van een vrouw die in het café stevig onder invloed was geraakt.

L. vertelde tijdens de behandeling van zijn zaak dat hij die dag zelf ook een black-out had en zich niet herinnerde dat hij seks met de vrouw heeft gehad. Ze zouden volgens hem alleen wat hebben gedronken in zijn garage. De rechter vond toch dat L. strafbaar was op basis van Whatsapp berichten tussen de verdachte en het slachtoffer en het sperma dat bij de vrouw is aangetroffen.

Het slachtoffer kon zich aanvankelijk niet herinneren wat er die nacht gebeurd was, maar kreeg in de loop van de dagen erna langzaam herinneringen terug die ze bij L. probeerde te bevestigen. De rechtbank volgt in haar vonnis de strafeis van justitie. Daarnaast moet de man uit Ursem een schadevergoeding van ruim 5000 euro aan de vrouw betalen.

Het slachtoffer is inmiddels met haar gezin uit Ursem vertrokken om niet langer te worden herinnerd aan de traumatische gebeurtenissen die ze heeft meegemaakt.

Heeft u dit ook al gelezen?