Share

Ruim vier maanden cel voor coronadreiger Den Dolder

DEN DOLDER – De man uit Bilthoven bedreigde op 16 april j.l. personeel van de Albert Heijn in Den Dolder met geweld en dat hij besmet was met het coronavirus.

De 54-jarige man kwam op de bewuste dag ’s avonds de supermarkt binnen en werd toen al direct in de gaten gehouden omdat hij een bekende van de supermarkt bleek te zijn, eerder die dag had hij geprobeerd een fles Zwitsal te stelen, en de vermoedens bleken te kloppen, die avond probeerde die man vleeswaren te stelen maar werd door personeel op aangesproken. In het kantoor van de supermarkt begon de man dreigende taal richting het daar aanwezige personeel uit te slaan, ‘ik sla je verrot en ik heb corona’.  Ook probeerde hij met geweld de glazen pui van het kantoor te breken door er meerdere malen met een stoel tegen te slaan.

De teamleider van de supermarkt moest na het incident in quarantaine wat de 54-jarige man zwaar werd aangerekend. Ook een medewerker moest na afloop in quarantaine omdat hij de teamleider te hulp schoot tijdens het incident.

De man werd aangehouden door de politie en moest zich vandaag verantwoorden bij de officier van justitie. Deze vond dat er genoeg bewijs was om de man te veroordelen voor winkeldiefstal met geweld en bedreiging. Een nog openstaande straf van 30 dagen, ook voor winkeldiefstallen, moet de man ook nog uitzitten.

Heeft u dit ook al gelezen?