Share

Reclassering krijgt geen grip op 30-jarige Nibbixwouder

NIBBIXWOUD – Het reclasseringstoezicht op de 30-jarige G. L uit Nibbixwoud is binnen een paar maanden al volledig in het water gelopen. L. werd vorig jaar veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur wegens een vernieling aan het huis van zijn ouders.

Hij kreeg daarbij reclasseringstoezicht en een contact,- en locatieverbod opgelegd. Maar het toezicht bleek al snel lastig. L. weigerde inzicht te geven in zijn woonsituatie en inkomen. Daarnaast zou hij met regelmaat dronken zijn geweest tijdens afspraken.L. Reageerde sinds oktober niet meer op berichten vanuit de reclassering en heeft aangegeven de begeleiding te willen stoppen.

Justitie wilde desondanks niet de hele voorwaardelijke straf ten uitvoer laten leggen. De officier vroeg om 20 uur op de plank te laten liggen zodat het contact,- en locatieverbod wel van kracht kan blijven. De advocaat van L. vond dat een goed idee. Hij vertelde de rechtbank dat zijn cliënt momenteel in een caravan woont en een baan heeft. ,,Mijn cliënt komt echt van heel ver. En nu lijkt de rust toch eindelijk teruggekeerd” aldus de raadsman. L. wil nooit meer contact met zijn ouders en heeft daarom alle pogingen om mediation te starten geweigerd.

De Alkmaarse politierechter noemde dit voorstel een ‘goede oplossing’. Dat betekent dat L. dus 20 uur van zijn voorwaardelijke werkstraf zal moeten uitvoeren.

Heeft u dit ook al gelezen?