1 december 2020

HBP Media

Freelance verslaggeving

Rechtzaak Oostvaardersplassen aangehouden.

1 min read
De politierechterzitting van een 57-jarige man en een 54-jarige vrouw die verdacht worden van strafbare...

De politierechterzitting van een 57-jarige man en een 54-jarige vrouw die verdacht worden van strafbare feiten rondom de protesten op de Oostvaardersplassen zal worden aangehouden. De politierechter verwijst de zaak, die dinsdag zou plaatsvinden, naar de rechter-commissaris voor het horen van vier getuigen.

De advocaat van de twee verdachten heeft een verzoek ingediend tot het horen van vier getuigen. De officier van justitie heeft aangegeven deze getuigen niet op zitting op te roepen, maar ook geen bezwaar te hebben tegen een getuigenverhoor bij de rechter-commissaris. Gelet op het tijdig indienen van het verzoek en het verdedigingsbelang zal de politierechter de zaak morgen aanhouden. De zaak wordt dan dus niet  inhoudelijk behandeld.

Vervolg

De getuigen zullen de komende periode gehoord worden bij de rechter-commissaris. Daarnaast wordt er gekeken naar een nieuwe datum om de zaken te behandelen. Het is nog niet bekend wanneer dit is. Ook de zaak van een derde (42-jarige) verdachte zal dan worden ingepland.

Reageer op dit nieuwsbericht

Copyright ©2020 HBP Media All rights reserved. | Newsphere by AF themes.