Rechtszaak tegen Titan Invest AG verdachten van start

Titan Invest AG is volgens het Openbaar Ministerie een z.g.n. boilerroom bedrijf, ‘Een boilerroom-organisatie is een verzamelnaam voor frauduleuze personen en organisaties die, met gehaaide verkopers, potentiële beleggers telefonisch benaderen met een ‘geweldig investeringsaanbod’. Meestal is het voor de belegger die gebeld wordt niet duidelijk hoe de beller aan zijn gegevens komt. Als je daarover doorvraagt, wordt meestal ontwijkend geantwoord.’ 

Hoofdverdachten zijn de 64-jarige Alexander V., de 39-jarige Rabih F. en de 48-jarige Robert S., alle drie afkomstig uit Amsterdam en de 42-jarige Léon L, uit Bulgarije.

De vier worden verdacht dat zij van 1 januari 2004 t/m 21 februari 2012 via een boilerroom onder de naam Titan Invest AG. slachtoffers miljoenen euro’s afhandig hebben gemaakt. De zaak heeft de naam ‘Zevenblad’ meegekregen van justitie.

De slachtoffers werden onder valse voorwendselen warm gemaakt om te investeren in obligaties van Societë Immobilière Iris Roschers Bleus AG en/of in aandelen Eccor Solar mc. Daarnaast worden zij verdacht dat zij zonder AFM-vergunning beleggingsdiensten hebben verleend.

Om beleggers zo ver te krijgen te investeren in de boilerroom werden vervalste brochures gemaakt onder de titel ‘Investeren in de toekomst Societé Iris Rocher Blues AG’.

De rechtszaak neemt meerdere dagen in beslag, de rechtszaak begint op maandag 9 maart om 9 uur waar Alexander V. als eerste zich moet verantwoorden. De tweede zitting is op dinsdag 10 maart ook om 9 uur en dan mogen Rabih F. en Robert S. zich verantwoorden, en tot slot op vrijdag 13 maart ook om 9 uur mag Léon L. zich verantwoorden voor de meervoudige kamer.

Loading