Rechtszaak loopt uit de hand, verdachte beledigde rechtbank en OM.

WOGNUM – Wat op het eerste gezicht een normale politierechter zaak zou worden is afgelopen met de aanhouding van de gedachte wegens ernstige belediging van de rechter en de Officier van Justitie.

Alles draait om een incident tijdens de kermis van Wognum op 2 juli van dit jaar. Verdachte zou een bezoeker van de kermis vol in het gezicht hebben geslagen waardoor deze ernstig letsel aan zijn neus en oog op liep. Tijdens de aanhouding van de verdacht bleek hij ook drugs bij zich te hebben, 2,2 gram cocaïne en 8 MDMA-pillen (XTC).

De verdachte reageerde opstandig richting de rechter dan hij drugs gebruikt als uitgaat waarop de rechter vroeg of hij dat normaal vindt. Verdachte reageerde door te stellen dat hij dit normaal vindt als hij uitgaat met vrienden om te drinken en wat drugs te gebruiken.

Verdachte werkte op de kermis in Wognum waar hij vlak voor het incident gebeurde net klaar was met zijn werk en richting zijn woonwagen wilde lopen maar tegen de fiets van het slachtoffer aan liep waarop hij zich omdraaide en slachtoffer vol in het gelaat sloeg met alle gevolgen van dien. Verdachte zelf bleef ondertussen de rechter in de rede vallen door steeds te roepen dat het slachtoffer hem de fiets in rug gooide en dat hij het dan vrij normaal vond om een ‘dreun’ uit te delen.

De Officier van Justitie vroeg hierop of iemand zich in een supermarkt dan ook zorgen moet maken als die per ongeluk met het winkelwagentje tegen zijn voet aanrijdt of dat diegene dan ook een vuistslag kan verwachten. Hierop sloeg de vlam in de pan bij verdachte en begon hij de OvJ. uit te schelden en dat hij niet meer met haar zou gaan praten. Hij noemde haar o.a . kankerwijf.

De rechter vroeg de verdachte hierop de zaal te verlaten waarop ook de rechter werd beledigd door de verdachte. Hij liep hierop de zaal uit om even later weer terug  te komen en richting de rechter te roepen dat hij in hoger beroep zou gaan en naar zijn vriendin schreeuwend dat zij mee moest komen maar deze wilde de uitspraak afwachten waarop verdachte nog opstandiger werd.

Ondertussen belde de griffier met de parketpolitie omdat de OvJ. en de rechter wilden dat hij zou worden aangehouden wegens ernstige belediging van de rechtbank en het OM. De man vluchtte hierop het gebouw uit richting het station waar hij zijn shirt uit trok om niet herkenbaar te zijn voor de politie die naar hem op zoek was gegaan.

De parketpolitie heeft samen met de politie Alkmaar naar de verdachte gezocht en die kon een uur later worden aangehouden en is nu opgesloten voor verhoor. Tegen de verdachte is door het OM. en de rechter aangifte gedaan.

Ondertussen was de gemoederen in de rechtszaal weer wat tot rust gekomen en vervolgde de OvJ. haar requisitoir en kwam met de eis van 80 uur taakstraf, 2 weken celstraf voorwaardelijk en een schadeclaim van ruim 4500 euro.

De rechter ging volledig mee in de eis van het OM. en veroordeelde man tot de geëiste straf.

Opvallend was de snelheid waarmee de parketpolitie aanwezig was, helaas door alle commotie wist de verdachte nog wel weg te komen, zijn vriendin achterlatend.

Loading