Rechter legt inwoner Spanbroek(23) taakstraf en contactverbod op met ex-vriendin

De 23-jarige H. van D. uit Spanbroek mag van politierechter mr. Allegro een jaar geen contact zoeken met zijn vriendin, krijgt hij een taakstraf van 50 uur en moet hij aan zijn ex-vriendin een schadevergoeding van 1500 euro betalen.

Deze straf is lager dan de eis van Officier van Justitie Baltus die tijdens de zitting van dinsdagochtend een voorwaardelijke celstraf van 1 maand eiste met daarnaast een contactverbod van drie jaar, een taakstraf van 80 uur en een schadevergoeding van 3000 euro en ook dat van D. de kosten van de medische behandelingen die zijn ex-vriendin moest ondergaan zou vergoeden.

In de periode januari 2019 en september 2020 bleef van D. ondanks dat zijn ex. diverse malen had aangeven dat zij niet langer wilde dat hij contact met haar zou zoeken, doorgaan met zijn ex. bezoeken en via o.a. Whatsapp lastigvallen. Zelfs nadat zijn ex. van D. had geblokkeerd bleef hij haar lastig vallen via Facebook en Instagram.

van D. zegt zelf helemaal niets van het gebeuren te kunnen herinneren en geeft het hersenletsel dat hij bij een ernstig auto-ongeluk opliep de schuld. Pas na ingrijpen van de politie stopte van D. met het stalken van zijn ex-vriendin.

In een emotioneel betoog vertelde de ex-vriendin over de periode dat van D. haar stalkte en dat zij nu eindelijk weer haar leven wil oppakken en niet langer bij vrienden wil uithuilen.

Loading